Verkko-oppiminen, joustava valinta sinulle ja organisaatiollesi

Henkilökunnan kouluttaminen saatetaan nähdä turhan paljon aikaa vievänä ja ajoittain jopa pakotettuna. Ei ole yksinkertaista asettaa yhtä sopivaa aikataulua kaikille työntekijöille, joilla muutenkin ovat kalenterit usein täynnä. Turhautumisen estämiseksi ja motivaation ylläpitämiseksi, kouluttautumisen tulee olla joustavaa, asian helposti oivallettavissa ja kokonaisuuden silti tarpeeksi haastavaa jokaiselle osallistujalle.

Verkko-oppiminen on loistava vaihtoehto, kun haluat tarjota ohjelmistorobotiikkaan liittyvää koulutusta organisaatiollesi edellä mainituilla ominaisuuksilla. Me, Digital Workforce Academy olemme tarjonneet koulutustamme jo monelle kymmenelle asiakkaalle, joilla jokaisella on nyt käsissään menestymisen avaimet organisaation matkalla kohti  ohjelmistorobotiikkaa.

Kurssimme on suunniteltu ohjelmistorobotiikkatiimin eri rooleille – nämä roolit auttavat sinua saavuttamaan organisaation asettamat tavoitteet kullekin automaatiolle. Näihin tavoitteisiin pääseminen vaatii ohjelmistorobotiikan täydellistä kiinnittymistä organisaation päivittäiseen toimintaan. Ohjelmistorobotiikka tuo mukanaan muutoksia, mutta kun käsittelet niitä matkasi aikana hiljalleen, pääset kapuamaan huipulle asti. Muutokset tuovat samalla myös mahdollisuuksia kehittää liiketoimintaasi; kun opit tunnistamaan näitä mahdollisuuksia alusta asti, robotiikkamatkasi pysyy oikeilla raiteilla. Mahdollisuudet ulottuvat myös henkilöstöösi asti. Pystyt tarjoamaan entistä mielekkäämpiä töitä ja samalla kehitystä heidän omiin urapolkuihinsa, kun tylsät sekä puuduttavat rutiinit jäävät pois.

Verkko-oppiminen tuo siis juostavuutta oppimisprosessiin, unohtamatta kuitenkaan laatua. Osallistujat voivat itse vaikuttaa siihen, mitä asioita he haluavat oppia. Myös keskittyminen, joko vaikeisiin tai kaikista kiinnostavimpiin alueisiin onnistuu verkko-oppimisessa. Muista kuitenkin, että et ole verkko-oppimisessa oman onnesi nojassa. Academy tiimimme on aina käytettävissäsi, mikäli sinulle herää kysymyksiä ohjelmistorobotiikkamatkallasi. Tiimimme myös auttaa mielellään koko organisaatiotasi sopivien kurssien valinnassa, saavuttaaksesi tulevaisuuden tavoitteesi.

Kursseissa käytetyt opastusvideot, harjoitukset ja monivalintakysymykset takaavat, että kaikki osallistujat ovat omaksuneet kurssin sisällön. Tehtävät on myös suunniteltu niin, että seuraava taso edellyttää aikaisempien tehtävien suorittamista. Jokainen kurssi on mahdollista suorittaa osallistujan oman aikataulun mukaisesti. Tämä nostaa esiin verkko-oppimisen joustavuuden ja tehokkuuden oppimisprosessissa, kun osallistuja voi itse päättää, milloin hänelle on juuri paras aika kurssille. Jokaisen kurssin päätteeksi, on suoritettava lopputehtävä, jonka tiimimme tarkistaa käsin ja antaa sinulle siitä palautetta. Haluamme varmistaa, että kaikki kurssimme suorittavat ovat oppineet sen, mikä pitääkin.

Vaikka oppiminen onkin yksilöllistä, ohjelmistorobotiikan kokonaiskuva on täysin tiimipainotteinen; tämä on myös kurssiemme rakentava periaate. Menestynyt ohjelmistorobotiikkahanke tarvitsee laajaa tietämystä ja vahvaa sitoutumista kaikilta osapuolilta organisaatiossa. On totta, että kurssimme on tarkoitettu tiettyyn ohjelmistorobotiikkarooliin, mutta niissä myös kerrotaan muiden tiiminjäsenten tehtävistä ja vastuualueista. Tämä takaa saumattoman yhteistyön, sekä kommunikoinnin kaikkien tiiminjäsenten välillä.

Ohjelmistorobotiikkatiimiä voi ajatella neljän eri osaajan näkökulmasta, joilla kaikilla on sama tavoite: Luoda onnistuneita automaatioita. Kaiken keskellä toimii analysoijan-roolissa oleva, joka voidaan myös nähdä projektipäällikkönä jokaiselle automaatiolle. Tässä roolissa tunnistetaan automaatiolle sopivia prosesseja sekä määritetään liiketoimintaperustetta, jotta priorisoitu tuotantolinja ja yksityiskohtainen dokumentaatio prosessista voidaan luoda. Analysoijien kanssa läheisesti työskentelevät kehittäjät. He huolehtivat itse automaatioratkaisun luomisesta, sekä ratkaisun dokumentoimisesta testiympäristöä hyödyntäen. Kun automaatioratkaisu on valmis luovutettavaksi tuotantoon, on ohjelmistorobotiikka-ylläpitäjän aika astua mukaan projektiin. Ensin ylläpitäjä tarkistaa, että dokumentaatio on tarpeeksi tarkka tuotantoa ajatellen. Sen jälkeen, hän arvioi laadun, skaalautuvuuden ja ratkaisun kokonaisvaltaisen rakenteen. Onnistuneen luovutusprosessin jälkeen, vastuu siirtyy siis ylläpitäjälle. Ylläpitäjä jatkaa siten koko prosessin hallintaa, aikataulutusta ja tutkii mahdollisia sattumuksia tuotannossa, kuin vastaa myös robotin resursseista. Kaikkein ylempänä tiimin rakennetta ajatellen voidaan nähdä ohjelmistorobotiikkajohtaja, jonka vastuu on taata koko tiimin menestys robotiikkahankkeessa. Johtajat käsittelevät varsinaiset ohjelmistorobotiikanresurssit, valvovat tuotantolinjaa ja viestivät hankkeesta muille liiketoimintayksiköille, huomioiden samalla heidän odotuksiaan. Ilman johtajaa, ohjelmistorobotiikan käyttöönotto ja sen laajentaminen olisi järjestäytymätöntä ja tehotonta.

Jos etsit ratkaisua edistää ohjelmistorobotiikkaprojektiasi ja saavuttaa asettamasi tavoitteet, helpoin tie tähän on kouluttaa henkilöstösi ymmärtämään paremmin, mitä asioita haluat saavuttaa, sekä mitä odotat heiltä ja ohjelmistorobotiikalta.

Älä epäröi, ota vastaan ohjelmistorobotiikan tuomat muutokset ja anna uusien ajatusten virrata!

 

Kohtaa tulevaisuuden haasteet digityöntekijä rinnallasi! Ota meihin yhteyttä ja selvitä automaation potentiaali omassa organisaatiossasi jo tänään. Tutustu myös Digital Workforce Academy– kurssitarjooman!

Artikkeli: Annika Saariluoma ja Niko Lehtonen
Kuvat perzon seo, www.Pixel.la ja home thods lisenssillä CC BY 2.0