annaochkenneth

Förändringar i det svenska landsledarskapet

Digital Workforce har glädjen att meddela att Anna Andrae har utsetts till ny landschef för Sverige. Hon har övertagit ansvaret från Kenneth Tellebo, Country Manager för Sverige sedan starten av den svenska landsenheten 2016. Kenneth är för närvarande tillfällig landschef i Norge.

Anna har varit anställd hos Digital Workforce sedan juli 2021. Innan hon började på Digital Workforce var hon Head of Automation as a Service på Roboyo Sweden (tidigare AKOA). Sedan 2018 har hon spelat en avgörande roll på automationsområdet. Hon bidrar med värdefull erfarenhet från att växa både nya affärsområden och tjänster, samt att driva kundernas automationsprogram i stor skala. Hon har haft flera ledande befattningar inom managementkonsulting och SaaS-företag.

”När jag rekryterade Anna tänkte jag genast att hon skulle få en stark och viktig roll i vår svenska verksamhet även i framtiden. Hon är en extremt kunnig visionär och erfaren i hur organisationer kan utnyttja intelligent automation för att stödja sin strategi och sina centrala end-to-end processer. Utöver sin oslagbara ämneskompetens är hon en underbar och inspirerande ledare för vårt svenska team, som består av talangfulla och skickliga automationsexperter”, säger Kenneth Tellebo.

”Kenneth har gjort ett fantastiskt arbete med att skapa och utveckla Digital Workforces team och marknadsnärvaro i Sverige. Vi har hjälpt dussintals svenska organisationer att få värde från Robotic Process Automation och nu ser jag fram emot att ta nästa steg mot automation av företags mera strategiska och kritiska affärsprocesser end-to-end.  Det finns så mycket mer värde att vinna på automation! Genom att adressera affärsprocessens potential från början till slut och utnyttja hela sviten av intelligent automationsteknologi kan vi skapa fantastiska saker, ” säger Anna Andrae.

Digital Workforce blev ett börsnoterat företag i december 2021, vilket är en viktig milstolpe i företagets sjuåriga historia. Digital Workforce har kontor i 8 länder och sysselsätter över 200 automationsexperter. Sverige är en av de största enheterna med kontor i Stockholm och Göteborg. Digital Workforce har blivit en av de ledande leverantörerna av intelligenta automationstjänster på de svenska marknaderna och betjänar kunder som Sandvik, Alfa Laval, Coop och många fler. Den svenska marknaden har vuxit över genomsnittet de senaste åren och vi ser en positiv trend på marknaden framåt.

”Vi tillkännagav en strategiuppdatering i mars 2022. Vi kan se att marknaderna omvandlas från automatisering av enskilda arbetsuppgifter till en marknad för automatisering av bredare, holistiska affärsprocesser, den så kallade automation fabric-marknaden. Vi utvecklar för närvarande Outsmart-plattformen för att möta denna marknadsefterfrågan. Vi räknar med att Outsmart kommer att vara kommersiellt tillgänglig under Q3, 2022. Med dessa spännande nya tider och ett uppdaterat tjänsteutbud känner vi att Anna är rätt person för att fortsätta Kenneths utmärkta arbete och ta Digital Workforce till nästa nivå i Sverige, säger Jukka Virkkunen.


Digital Workforce
Digital Workforce är en oberoende och ledande tjänsteleverantör inom intelligent process automation. Digital Workforce Outsmart platform möjliggör för organisationer att accelerera digitaliseringen, öka vinsten, förbättra kundupplevelsen och skapa konkurrenskraftiga fördelar. Globalt använder mer än 200 stora kunder Digital Workforce’s plattform och tjänster för att transformera sin verksamhet med hjälp av automation. Grundat 2015, har Digital Workforce idag mer än 200 specialister inom automation i USA, UK, Polen, Tyskland, Finland, Sverige, Norge, och  Danmark. Digital Workforce är noterat på Nasdaq First North Growth Market Finland.

www.digitalworkforce.se